Lépesméz

A lépes méz, gyakorlatilag akácméz, mely nincs kipergetve a lépből. A méhek minden gyűjtött és
elraktározott mézet lépes mézként tárolnak, de a piaci igényeknek megfelelően csak akácmézből
készült lépes méz kerül forgalomba. Magát a lépet méhviaszból a méhek készítik. A viasz a méhek
„váladéka”. A viaszlép aranysárga színű hatszögletű sejtekből ál, melybe az érett akácmézet a méhek
elraktározzák, és mivel a méz hidroszkopos, a későbbi vízfelvétel meggátlása miatt lefedik, viasz és
propolisz keverékéből álló szürkés fehér sejtfedéllel. A lépes méz minden alkotóeleme fogyasztható!
Ajánlott emésztési zavarok esetén, viasz, magas nyomelem, vitamin és enzimtartalma miatt. Kíváló
segítség arc-, és homloküreg gyulladások kezelésénél, illetve virágpor allergia megelőzésére és
kezelésére is. A terápia lényege, hogy a lépes mézet mindenestül kell elfogyasztani és a viaszos részt,
különösen a sejtfedél viaszt még hosszasan rágógumiszerűen rágcsálni kell.