Akácméz


Magyarország erdeinek kb 20%-a akác, Európa akácerdeinek 60%-a Hazánkban található, ezért hívják
Hungaricumnak az akácmézet.
Az akác virágzása, az időjárás függvényében május első heteire tehető. Az akácvirág sok nektárt és
kevés pollent termel, ezért a virágporra allergiások is bátran kipróbálhatják. A mézekben előforduló 11
cukorféle közül 10 tartalmaz.
Az akácmézet önmagában kanalazva is lehet fogyasztani, de tea, kávé valamint tej ízesítésére is
használható. (De forrázni nem szabad!). Étkezésekhez is bátran fogyasztható, mint pl: kennyére kenve,
süteményekbe vagy palacsintára.
Ajánlott emésztési zavarok csökkentésére, hegek, horzsolások, égésnyomok külső kezelésére (Nyílt
sebbe ne kenjük!). Mindezek mellett kiválóan alkalmazható a szépségápolásban pakolásoknál vagy
masszázsnál.